Gezocht: antwoorden voor de vraagrubriek!

Auteur(s): admin | Categorie: Nieuws

Er is weer een nieuwe vraag voor de vraagrubriek, deze keer binnen het thema ‘persoonlijkheid’. Zin om meteen in het toetsenbord te klimmen? Mail even naar roanhoek@gmail.com zodat we bij kunnen houden wie er schrijven. De stukjes mogen redelijk kort zijn (1000-1500 woorden). De auteursdeadline is op 17 februari 2014. En Oja, start natuurlijk geen discussie hier maar bewaar wat je te zeggen hebt voor in de Splijtstof!

De vraag luidt:
“De anonimiteit van het internet. Zodra mensen zich op de virtuele online wereld van internet begeven en zich anoniem wanen, gaan ze zich vaak anders gedragen dan ze in de realiteit doen. Zonder enige vorm van directe feedback gaan sommigen helemaal los en veranderen in een gemeen persoon die enkel er op uit is anderen te irriteren. Anderen worden juist een stuk aardiger en openhartiger door de anonimiteit, ze voelen zich minder bedreigd of beschaamd door sociale druk en durven beter hun diepste gevoelens te delen. Verlegen mensen worden ineens zeer spraakzaam. De anonimiteit die het internet verleent lijkt zo zowel positieve als negatieve effecten op de persoonlijkheden van mensen te hebben.

Maar hoe zit het eigenlijk met persoonlijkheid met betrekking tot internet? Wat is nu iemands ‘echte’ persoonlijkheid? Is het de ‘internet-persoonlijkheid’, ongebonden van directe feedback of effecten die er in de realiteit wel zijn? Of is het de persoonlijkheid in het ‘echte’, dagelijkse leven waarin iemand zich moet houden aan bepaalde regels en ook beïnvloed wordt door sociale druk? Is het een mix van deze twee persoonlijkheden? Bestaat er sinds de komst van het internet en haar anonimiteit wel zoiets als een ‘echte’ persoonlijkheid? Kortom, wat is het gevolg van internet en anonimiteit op onze ideeën van persoonlijkheid?”

Download als PDF
| RSS 2.0 | Reageer op dit artikel

Er zijn geen reacties op dit artikel

Reageer op dit artikel
Bericht